7-dniowy jadłospis wegetariański
Jadłospis dostarcza średnio 1700–1900 kcal dziennie i opiera się na zbilansowanej diecie wegetariańskiej z uwzględnieniem białka roślinnego oraz nabiału.
Dzień 1
Śniadanie
- Jajecznica z szczypiorkiem
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
- Pomidor
II Śniadanie
- Banan
- Garść orzechów
Obiad
- Gulasz z soczewicy
- Ryż
Podwieczorek
- Jogurt naturalny z miodem i pestkami dyni
Kolacja
- Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
Dzień 2
Śniadanie
- Owsianka z mlekiem roślinnym, jabłkiem i cynamonem
II Śniadanie
- Gruszka
- Garść midgałów
Obiad
- Makaron pełnoziarnisty z sosem pomidorowym i tofu
Podwieczorek
- Marchewki
- Hummus
Kolacja
- Tosty z pastą jajeczną i rukolą
Dzień 3
Śniadanie
- Płatki owsiane BG z jogurtem greckim i borówkami
II Śniadanie
- Koktajl owocowy z bananem i truskawkami
Obiad
- Curry z ciecierzycy
- Kasza kuskus
Podwieczorek
- Sałatka owocowa
Kolacja
- Kanapki z pastą z awokado
Dzień 4
Śniadanie
- Placki z banana i jajka
- Masło orzechowe
II Śniadanie
- Kiwi
- Garść orzechów
Obiad
- Warzywna zupa krem
- Grzanki pełnoziarniste
Podwieczorek
- Smoothie z mango i mleka migdałowego
Kolacja
- Zapiekanka warzywna z serem
Dzień 5
Śniadanie
- Twarożek z rzodkiewką
- 2 kromki chleba pełnoziarnistego
II Śniadanie
- Pomarańcza
- Kilka nerkowców
Obiad
- Klopsiki z kaszy jaglanej
- Duszone warzywa
Podwieczorek
- Jogurt kokosowy z malinami
Kolacja
- Sałatka z jajkiem, fetą i pomidorem
Dzień 6
Śniadanie
- Owsianka z chia, mlekiem owsianym i malinami
II Śniadanie
- Jabłko
- Zielona herbata
Obiad
- Stir-fry z warzywami i tofu
- Ryż
Podwieczorek
- Mus z mango i banana
Kolacja
- Wrap z pastą z fasoli i warzywami
Dzień 7
Śniadanie
- Omlet z 2 jaj z warzywami i serem
II Śniadanie
- Gruszka
- Garść orzechów laskowych
Obiad
- Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą
Podwieczorek
- Smoothie truskawkowo-bananowe
Kolacja
- 2 Jajka sadzone
- Sałatka z jajkiem, awokado i rukolą