Menu

7-dniowy jadłospis bezglutenowy

Jadłospis bezglutenowy dostarcza średnio 1800–2000 kcal dziennie. Został opracowany z wykluczeniem glutenu. Odpowiedni dla osób z nietolerancją glutenu, celiakią lub eliminujących pszenicę ze względów zdrowotnych.

Dzień 1

Śniadanie

  • Jajecznica z 3 jaj
  • 2 kromki chleba BG
  • Pomidor

II Śniadanie

  • Banan
  • Garść orzechów

Obiad

  • Kurczak z ryżem i warzywami

Podwieczorek

  • Kefir
  • 2 wafle ryżowe

Kolacja

  • Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Dzień 2

Śniadanie

  • Owsianka BG z malinami i chia

II Śniadanie

  • Gruszka
  • Garść midgałów

Obiad

  • Indyk
  • Ziemniaki
  • Brokuły

Podwieczorek

  • Jogurt naturalny
  • Jagody

Kolacja

  • Omlet z szynką i warzywami

Dzień 3

Śniadanie

  • Płatki owsiane BG z jogurtem greckim i miodem

II Śniadanie

  • Marchewki
  • Hummus

Obiad

  • Makaron BG z sosem pomidorowym

Podwieczorek

  • Sałatka owocowa

Kolacja

  • Łosoś pieczony
  • Sałatka z rukolą

Dzień 4

Śniadanie

  • Placki bananowe z mąki ryżowej

II Śniadanie

  • Jabłko
  • Garść orzechów

Obiad

  • Dorsz pieczony
  • Kasza jaglana
  • Buraczki

Podwieczorek

  • Koktajl owocowy z mlekiem roślinnym

Kolacja

  • Zupa krem z dyni
  • Grzanki BG

Dzień 5

Śniadanie

  • 2 kromki chleba BG
  • Pasta jajeczna

II Śniadanie

  • 2 jaja na twardo
  • Pomidor

Obiad

  • Gulasz wołowy
  • Kasza gryczana

Podwieczorek

  • Smoothie z truskawek

Kolacja

  • Tortilla kukurydziana z warzywami

Dzień 6

Śniadanie

  • Omlet z warzywami i fetą

II Śniadanie

  • Kiwi
  • Kilka orzechów włoskich

Obiad

  • Kurczak curry
  • Ryż basmati

Podwieczorek

  • Jogurt kokosowy
  • Borówki

Kolacja

  • Sałatka grecka

Dzień 7

Śniadanie

  • Twarożek ze szczypiorkiem
  • 2 kromki chleba BG

II Śniadanie

  • Winogrona
  • Orzechy nerkowca

Obiad

  • Pstrąg pieczony
  • Ziemniaki
  • Fasolka

Podwieczorek

  • Sok warzywny
  • Wafle ryżowe

Kolacja

  • 2 Jajka sadzone
  • Sałatka z awokado